Меню сайту
Кабінети




Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

11:49 AM
Збережемо і примножимо зелені насадження

У долі природи – наша доля, і ми повинні зробити усе для того, щоб допомогти їй, тим самим зможемо продовжити життя у наступних поколіннях. Що ж можемо ми зробити для навколишнього середовища? З чого треба почати свої дії? Як організувати роботу, щоб зберегти надбання природи у нашому невеличкому місті Приморську? Задумуючись над екологічними проблемами світу, перш за все потрібно дбати про чистоту тієї території, на якій ми проживаємо. За ініціативою міського голови Олени Божкової, з метою поліпшення стану довкілля, озеленення, благоустрою територій закладів освіти та прилеглих територій, організації просвітницької діяльності та спостережень в навколишньому середовищі і пропаганди екологічних знань 15-18 жовтня 2019 року був проведений екологічний марафон «Збережемо і примножимо зелені насадження».

В заході взяли участь учні, вихованці, педагоги, батьки, працівники закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти Приморської об’єднаної територіальної громади  та Новоолексіївської сільської ради. Усі відповідально включилися в роботу. 

Наймолодші, під керівництвом вихователів, висаджували дерева, квіти, збирали посадковий матеріал. Так, у КЗДО «Казка» за участю дітей висаджено: 3 черемшини, 1 яблунька, 1 абрикосина, 3 дубочка; кущі: глід, смородина, дика вишня, 1 ліана – шоколадна лоза; багаторічні квіти – ромашки, тюльпани, нарциси. Зібрано посадковий матеріал – жолуді та каштани для «Чистого міста». Всі вони переконані, що спільними зусиллями та з кожною новою ініціативою, від Заходу до Сходу в Україні з’являться алеї миру, які стануть підтвердженням миру на рідній землі. 

У дошкільній групі  «Сонечко»  КЗ  «НВК «Новоолексіївська ЗОШ      І-ІІІ ступенів – ДНЗ» було проведено заняття «Зелені насадження - багатство нашої планети», організовано виставку малюнків та поробок на тему: «Примножимо і збережемо зелені насадження», зібрано насіннєвий матеріал (горіхи, каштани, жолуді).

Для вихованців ДНЗ «Дзвіночок» Новоолексіївської сільської ради (с.Петрівка) екологічне виховання займає важливе місце в розвитку пізнання навколишнього світу, вироблення гуманного ставлення до всього живого і формуванні усвідомленого поведінки у природному середовищі. Протягом тижня було проведено збір  насіннєвого матеріалу (горіхи, каштани), проведено екологічний  субботник, виставки  виробів з природного матеріалу.

Вихованці дитячого садка «Вербиченька» теж не осталися осторонь. Вони, за допомогою дорослих, висаджували каштани, жолуді на прилеглій території. 

З учнями міських шкіл,  КЗ «Петрівська ЗОШ І-ІІ ступенів», КЗ «Мануйлівська ЗОШ І-ІІІ ступенів», КЗ «НВК «Новоолексіївська ЗОШ І-ІІІ ст. - ДНЗ», КЗ «Преславська ЗОШ І-ІІІ ступенів», вихованцями КУ «Приморський ЦДЮТ» були проведені  виховні заходи «Бережи природу для людського роду», «Жити у злагоді з природою»,  конкурси – ігри «Екологічний лабіринт», «Країна рослин», конкурси малюнків, плакатів «Зелена Планета», «Здоров’я природи – здоров’я людини», шкільні акції щодо збору насіннєвого матеріалу (каштани, горіхи, жолуді), який було передано КП «Чисте місто», трудові десанти – висадка насіннєвого матеріалу та садженців. На території Мануйлівської  школи висаджено фруктовий сад – 25 дерев та кущів.

Хотілося б щиро подякувати усім за участь у добрій справі і нагадати ще раз просту істину «Земля – наш дім» і як нам житиметься в нім залежить тільки від нас, тож не будьте байдужими!
     

 

 

Переглядів: 392 | Додав: primzp45 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Корисні посилання