Меню сайту
Кабінети




Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

10:16 AM
Розвиток критичного мислення – одне з наскрізних завдань освітнього процесу

Критичне мислення нині один з модних трендів в освіті. Та з чого починати? Як навчати дітей розрізняти факт і суб’єктивне бачення, не піддаватися на маніпуляції? Відповіді на ці питання з’ясовували на семінарі-практикумі «Розвиток критичного мислення учнів на уроках природничих дисциплін» 14 березня 2019 року в Приморському ліцеї. 

Відкрила семінар заступник директора з науково-методичної роботи Приморського ліцею Рязанцева Л.Г., яка познайомила з планом проведення заходу. Усіх присутніх привітав директор Вишневецький В.О., який охарактеризував учителів природничих дисциплін ліцею та специфіку їх роботи. 

Рязанцева Л.Г. розкрила питання «Технології розвитку критичного мислення учнів» та запросила учасників семінару в коло думок, виділивши основні складові критичного мислення.

Людмила Григорівна провела міні-тренінг з курсу «Критичне мислення для освітян», запропонувавши присутнім пройти зазначені тренінги на освітній платформі PROMETHEUS.

Педагоги ліцею продемонстрували майстер-класи з теми семінару. Мормуль А.Л., учитель біології, висвітлила тему «Використання прийому «кластер» у технології критичного мислення на уроках природничого напрямку». Гості семінару спробували скласти кластер зі словом «урок». 

Лазаренко Л.В., учитель географії, проаналізувала один із методів розвитку критичного мислення – сенкан. Педагог наводила приклади сенканів, які складали ліцеїсти на різноманітних уроках. Присутні придумували сенкани до слова «життя».

Попович Т.В., учитель хімії, поділилася своїми напрацюваннями з теми досвіду «Розвиток навчальних компетентностей ліцеїстів на уроках хімії шляхом упровадження технології критичного мислення». Тамара Василівна запропонувала заповнити діаграму Венна, порівнявши неорганічні та органічні речовини.  

Семінар пройшов у дружній атмосфері. 

Відділ освіти висловлює подяку адміністрації та вчителям природничого напрямку Приморського ліцею за проведення змістовного семінару-практикуму. 

Переглядів: 372 | Додав: primzp45 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Корисні посилання