Меню сайту
Кабінети




Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

2:07 PM
Першим дiлом лiтаки!

Над Приморським аеродромом у ці вихідні дні, 22-23 червня 2019 року, закружляли десятки маленьких літаків. Майже півсотні дітей та дорослих взяли участь у відкритих обласних змаганнях  з авіамодельних видів спорту (вільно літаючі моделі) та змаганнях на кубок Івана Дмитровича Зюзіна, людини, яка започаткувала та активно розвивала цей вид  спорту в нашому місті. Вдруге в Приморську зібралися всі ті, кому небайдуже небо, кому підкорюється небесний простір. Ініціаторами проведення цього свята виступили міська рада, відділ освіти, АСТК «Зліт» та керівник авіамодельного гуртка Центру дитячої та юнацької творчості Володимир Сухоребров.

Головна мета цього заходу - залучення та популяризація авіаційних видів спорту, залучення дітей до занять у гуртках науково-технічної творчості. Свої доробки продемонстрували юні вихованці Приморського, Бердянського та Василівського центрів дитячої та юнацької творчості. Також діти змогли побачити досвід більш старших своїх колег з Бердянська, Мелітополя, Василівки, Запоріжжя, Токмаку, Полтави. Особливе захоплення у підростаючих авіалюбителів викликав показовий виступ майстрів спорту в класі рідаокеровані літаки Ігоря Івановича Фірсова з Полтави, Анатолія Миколайовича Каптюха та Девяткова Олександра Миколайовича з Запоріжжя,  Сухореброва Віктора Володимировича з Мелітополя.

Змагання розпочалися із запуску метальних планерів, де змагалися найменші учасники. Кращими з них стали Харченко Ярослав (Василівка), Дехтярьов Максим, Квірінг Володимир та Микола, Сіраєв Рінат, Бандурський Олег, Лазарєв Владислав (Приморськ).

У перший польотний день пройшли також старти  пілотажних моделей та стендова оцінка копій і напівкопій кордових літаків. Переможцями у відповідних класах моделей стали юні моделісти з Василівки. Перше місце посів Смирнов Іван, друге - Колесниченко Едуард , третє - Співак Євген.

Другого дня польотна програма була продовжена запусками у повітря вільно літаючих моделей на Кубок Зюзіна. Місця розподілилися таким чином: у класі гумомоторні літаки В-2 – перше місце посів Шилов Сергій Олександрович з Приморська, у класі планерів А-1  - Солонський Микита з Бердянська , у класі А-2  - Солонський Владислав з Бердянська.

Повітряним боєм завершилися змагання в неділю.

Гостей - учасників фестивалю-  приморські авіалюбителі вітали з усією гостинністю. Це відбулося завдяки спонсорам та небайдужим людям. За рахунок бюджетних коштів за програмою «Молодь Примор'я»  були придбані грамоти, кубки, медалі та призи. Представники від народного депутата Сергія Валентирова подарували грошовий сертифікат. Депутат міської ради Вадим Ганзуля поміг вирішити організаційні питання. Учасники із великим задоволенням скуштували смачну кашу, яку приготував Олександр Мартинов. Сергій Феликсович Рудуш забезпечив проведення змагань питною водою. Будинок культури, в особі в.о. директора Сергія Візирського, забезпечив озвучування заходу. Хочеться також виразити подяку медичній сестрі дитячо – юнацької спортивної школи Людмилі Миколаївні Васильєвій. Вона пильно стежила за фізичним станом учасників.

Всі учасники фестивалю узяли із собою тільки позитивні та яскраві емоції, які обіцяли втілити при створенні нових моделей. Бажаємо всім любителям авіамодельного спорту високих і успішних польотів, які стосуються не тільки змагань, але і життя! Підкорюйте ще не один раз горизонт і отримуйте  неймовірне задоволення від обраного шляху!

Педагогічний колектив Приморського центру дитячої та юнацької творчості.

Переглядів: 335 | Додав: primzp45 | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Корисні посилання