Меню сайту
Кабінети




Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

3:56 PM
Організація методичної роботи у сфері освіти за умов децентралізації та створення ОТГ

В Україні триває процес децентралізації влади. У ході реформи об’єднані територіальні громади мають стратегічне завдання – створити органи управління освітою. Основна мета органів місцевого самоврядування у сфері освіти – налагодити безперебійну роботу в закладах освіти з надання якісних освітніх послуг та організувати методичну роботу з педагогами. 

Для вирішення даної проблеми 27.03.2019 на базі Приморського регіонального українсько-болгарського багатопрофільного ліцею було організовано тренінг для керівників предметних методичних комісій та заступників директорів закладів освіти Приморської ОТГ та Новоолексіївської ОТГ «Організація науково-методичної роботи в ОТГ», тренером якого стала Вєрозубова Т.Г., методист з питань координації методичних служб РМК (ММК), ОТГ Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. 

Вєрозубова Т.Г. поділилася досвідом організації методичної роботи в новостворених громадах Запорізької області та окреслила шляхи науково-методичного супроводу методичним відділом КЗ «ЗОІППО» ЗОР освітнього процесу в умовах становлення об’єднаних територіальних громад області.

Тренер продемонструвала дорожню карту взаємодії ОТГ з Департаментом освіти і науки Запорізької ОДА й КЗ «ЗОІППО» ЗОР та запропонувала метаплан-аналіз ситуації, що склалася.     

Таїсія Григорівна наголосила, що дистанційна освіта повинна бути в пріоритеті. Тому вона познайомила присутніх з інноваційною розробкою Науково-методичного центру управління освіти Енергодарської міської ради «Дистанційні форми організації методичної роботи з педагогами як засіб підвищення кваліфікації педагогічних кадрів в міжкурсовий період», досвідом Центру дитячої та юнацької творчості м. Вільнянськ «Алгоритм створення очно-заочної постійно діючої школи «Творчий розвиток педагога», анонсувала дистанційний навчальний курс Антоніни Букач щодо використання додатків Google в освітній діяльності.

Як вимагає структура тренінгу, педагоги виконували різноманітні вправи:
1)  Група вчителів повинна була назвати професійні проблеми, з якими зустрічаються кожного дня, а група методистів повинна була вивчити запити педагогів і запропонувати шляхи їх вирішення.
2) Діалог-інтерв’ю щодо планів на найближче майбутнє, наприклад, на квітень.
3) Вправа «Мотивуючі слова».
4) Вправа-триптих «Підтримуюче середовище». 

 

І наостанок кожний окреслив індивідуальну освітню траєкторію до кінця 2019 року.
 

Учасники тренінгу подякували тренеру та запросили до подальшої співпраці.
Відділ освіти Приморської міської ради висловлює слова вдячності методисту з питань координації методичних служб РМК (ММК), ОТГ КЗ «ЗОІППО» ЗОР Вєрозубовій Т.Г. за проведення змістовного та актуального семінару, а також подяку адміністрації Приморського ліцею за допомогу в організації проведення даного заходу. 

Переглядів: 674 | Додав: primzp45 | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Корисні посилання