Меню сайту
Кабінети




Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

4:52 PM
Нетрадиційні форми та методи навчання як умова розвитку пізнавальної діяльності школярів

Використання нестандартних форм уроків сприяє формуванню пізнавальних інтересів школярів, діти безпосередньо беруть участь у процесі навчання. Пізнавальна діяльність учнів переважно має колективний характер, що створює передумови для співробітництва учнів один з одним і з учителем, дає можливість для обміну інтелектуальними цінностями, порівняння й узгодження різних точок зору про об’єкти, які вивчаються на уроці. 

Саме тема «Використання нетрадиційних методів та прийомів на уроках географії», ознайомлення з педагогічним досвідом роботи вчителя Дуйловської А.Ф. були метою візиту педагогів даного фаху та спеціалістів відділу освіти 26 лютого 2019 року до комунального закладу «Петрівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів» Новоолексіївської сільської ради. 

Відкрила захід керівник предметної методичної комісії вчителів природничих дисциплін (географії, економіки, основ здоров’я) Лазаренко Л.В. Усіх присутніх привітала заступник директора КЗ «Петрівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів» Шопова В.В., презентувавши школу та вчителя.

Дуйловська Антоніна Федорівна розповіла про своє покликання та виступила з творчим звітом про свою роботу креативно – у віршовій формі.
Шопова В.В. провела з учасниками семінару ділову гру «Здоров’я вчителя, або Жив-був педагог», що допомогло розслабитися присутнім, зняти нервову напругу, вона включала такі складові:

- знайомство (охарактеризувати себе одним словом, яке б починалося на першу букву імені);
- вправа «Жив-був педагог» (учасники закінчували речення про життя педагога протягом дня);
- відеоролик про мрію, який надихнув присутніх на активні дії;
- психологічна вправа «Намалюй свій характер» на основі асоціативного мислення;
- гра «Чарівна скринька» – пророкування для кожного на сьогоднішній день, а можливо, і на майбутнє;
- розминка-аутотренінг;
- презентація-вшанування педагога.

Під час цієї ділової гри всі гості релаксували, обмінювалися своїми позитивними відчуттями.  

Дуйловська А.Ф. з метою популяризації інноваційних ідей та технологій продемонструвала майстер-клас з географії, провівши з присутніми узагальнюючий урок з теми «Атмосфера» у формі подорожі на повітряній кулі. Родзинкою уроку була фізкультхвилинка, на якій педагоги станцювали флешмоб, повторюючи рухи за дітьми. Це було весело та запально.

Відділ освіти висловлює подяку вчителю географії Дуйловській А.Ф., заступнику директора Шоповій В.В. та всьому педагогічному колективу КЗ «Петрівська ЗОШ І-ІІ ст.» за якісне та нестандартне проведення заходу, а також за створення позитивної атмосфери й отримані заряджені емоції.  

Переглядів: 365 | Додав: primzp45 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Корисні посилання