Меню сайту
Кабінети




Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

3:04 PM
Національно-патріотичне виховання – пріоритетний напрям виховного процесу сучасної школи

Виховання у молодого покоління почуття патріотизму, відданості справі зміцнення державності, активної громадської позиції нині визнано проблемами загальнодержавного масштабу, і школа сьогодні має визначити пріоритетом саме національне виховання. Тому з метою популяризації національно-патріотичної свідомості  на сучасному етапі, виховання підростаючого покоління на традиціях українського народу та налагодження співпраці й дружніх взаємовідносин з Осипенківською ОТГ, обмін досвідом 25 березня на базі КЗ «Приморська ЗОШ № 3 І – ІІ ст..» проведено семінар для вчителів української мови та літератури, педагогів-організаторів, заступників директорів з виховної роботи на тему «Знання та шанування національних традицій – запорука свідомості українця».

З привітальним словом до учасників семінару та гостей звернулася голова Приморської міської ради Божкова О.А., яка розповіла про здобутки громади у сфері освіти, побажала присутнім творчих успіхів, натхнення та плідної співпраці між громадами. Директор закладу освіти Шавкова Н.М. запросила всіх до спільної роботи у рамках заходу.

Начальник відділу освіти Осипенківської ОТГ Яковенко Л.М. ознайомила присутніх з особливостями розвитку освітньої системи своєї громади.
Галаніна О.М., начальник відділу освіти Приморської міської ради, презентувала досвід роботи в управлінні освітою та окреслила шляхи її розвитку.

Детально та креативно про впровадження системи національно-патріотичного виховання у закладі доповіла педагог-організатор Плаксина О.О. Психолог  Заставський Д.О. у тестовій формі провів аукціон з теми «Як я знаю національні традиції». Педагоги мали змогу позмагатися з учнями щодо обізнаності з українськими звичаями.

Дуже сподобався присутнім блок «Українські національні ігри», який разом з учнями  театралізовано та активно провела вчитель початкових класів Зюзіна Т.М. Цікавинкою заходу став перегляд відео сюжету «Сучасні класні традиції ЗОШ № 3 – як чудове продовження кожного українця особисто та в колективі».

З метою взаємообміну досвідом з доповіддю-презентацією «Національні традиції як основа патріотичного виховання» виступила керівник ММО гуманітарного циклу Осипенківської ОТГ Байбара З.М.

Родзинкою семінару стало запрошення гостей на Українські вечорниці, театралізовану виставу за участю учнів 6 – 8 класів з піснями, танцями, гаданнями, яку підготувала учитель української мови та літератури Зенюхова О.М.

Також учасники заходу відвідали майстер-клас «Виготовлення сувеніру-оберегу» під керівництвом Бочкарьової Л.В. На згадку про семінар присутні отримали подарунок – групове фото

Відділ освіти Приморської міської ради висловлює щиру подяку адміністрації і педагогічному колективу школи за організацію та проведення такого змістовного, актуального, цікавого заходу. Також освітяни нашої громади вдячні колегам Осипенківської ОТГ за дружній візит та плідну творчу співпрацю.

Переглядів: 312 | Додав: primzp45 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Корисні посилання