Меню сайту
Кабінети




Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

4:21 PM
Медійна грамотність: навчаються шкільні бібліотекарі ОТГ

06.11.2019 року на базі КЗ «ЗОШ№2 І-ІІІ ступенів м.Приморськ» відбувся черговий семінар-практикум: «Бібліотека закладу освіти – простір для інформаційно-освітніх можливостей».

Актуальність теми визначається необхідністю суттєвих трансформацій у діяльності освітянських бібліотек, впровадження нових форм і методик роботи з дітьми у популяризації читання та книги, в т.ч. у новітніх її форматах, формування медіа-інформаційної грамотності учнів.

Сучасний інформаційний простір перенасичений, в тому числі масою реклами і пропаганди.  Як її критично сприймати, правильно перевіряти та застосовувати, вчилися під час тренінгу з медіаграмотності щкільні бібліотекарі.

Головою предметної методичної комісії бібліотечної системи Куріциною Т.А. була підготовлена презентація «Інтерактивна бібліотека для Нової Української школи» з досвіду створення та практичного використання ігрових мультимедійних бібліотечних ресурсів у Херсонській ОБД.

Перед бібліотекарями виступив вчитель географії Дмитренко О.О., який поділився досвідом пошуку та використанням  літературних джерел у науково-дослідницькій роботі. Учень 10 класу Верещак Дмитро ознайомив присутніх з сучасними програмами створення  тематичних відеороликів.

Учасники семінару отримали також консультацію щодо підготовки професійних портфоліо на Всеукраїнський конкурс «Шкільна бібліотека 2020», перший етап якого стартує в листопаді, взяли участь у обговоренні нового проєкту «Положення про бібліотеку закладу загальної середньої освіти».

Лягіна Т.А.,бібліотекар українсько-болгарського багатопрофільного ліцею «пригостила» колег оглядом найцікавіших видань «Прем’єри книжкової осені – 2019». 

Шкільні бібліотекарі громад представили свій практичний досвід найкращих інноваційних технологій, упроваджених під час Місячника шкільних бібліотек, який проводився  під гаслом «Бібліотека Нової української школи – простір для освітніх можливостей кожного учня».

Запропонована професійна екскурсія –  знайомство з досвідом колег безпосередньо на семінарі є чудовою нагодою запозичити оригінальну ідею або ж отримати важливу практичну пораду.

 

Переглядів: 284 | Додав: primzp45 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Корисні посилання