Меню сайту
Кабінети




Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

4:38 PM
Якісна освіта - запорука успішної громади

30.08.2021 року відбулася серпнева конференція  педагогічних працівників закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти Приморської територіальної громади, яка урочисто розпочалася з привітань голови міської ради Олександра Кошелевича, заступника голови Бердянської райдержадміністрації Ольги Галаніної, голови Запорізької обласної постійної комісії з гуманітарних питань Світлани Македонської.

Тимчасово  виконуючий обов’язки начальника відділу освіти Микола Мурич розпочав конференцію з  підсумків розвитку дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти міської громади, нових освітніх викликів та шляхів їх практичної реалізації, формування нової освітньої стратегії.

Керівник КЗ «Преславська гімназія імені академіка Миколи Державіна» Тетяна Саввова з досвіду закладу презентувала впровадження електронних журналів та щоденників, метою якого є спрощення шкільного документообігу та підсилення комунікації між усіма учасниками освітнього процесу.

Із результатами діяльності інклюзивно-ресурсного центру, траєкторією впровадження інклюзії в Приморській громаді та спектром корекційно - розвиткових послуг, які він надає дітям та батькам з ООП, виступила директор КУ «ІРЦ» Приморської міської ради Глінська Л.І.

Для ознайомлення керівників закладів освіти з результатами готовності до нового навчального року до участі у конференції була запрошена Ілона Попова, головний спеціаліст Держпродспоживслужби, яка визначила завдання, поставлені перед керівниками, щодо покращення  санітарно-гігієнічного режиму закладів освіти.

Керівник КЗ «СШ ЗНЗ № 1 м.Приморська І-ІІІ ст. ПВОПК» Світлана Македонська ознайомила учасників конференції з покроковими діями розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти в СЗОШ №1, визначила основні етапи розбудови та заходи для вдосконалення й функціонування системи.

Приємною подією стала присутність на конференції Тетяни Озерової, начальника управління Державної служби якості освіти у Запорізькій області, яка наголосила про важливу роль спільних дій  засновника й керівників закладів  у створенні умов для якісної освітньої діяльності та сталого розвитку закладів освіти. Вона окреслила напрямки в організації роботи щодо формування власних внутрішніх систем забезпечення якості освіти та розповіла про порядок проведення інституційного  аудиту, який стає дієвим інструментом для діагностування освітніх і управлінських процесів шкіл і здійснюється Державною службою якості освіти України, її територіальними органами та незалежними експертами.

Тетяна Ярославівна подарувала примірник рекомендацій до побудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти у закладі загальної середньої освіти «Абетка для директора».

На завершення конференції Микола Мурич озвучив завдання освіти Приморської ТГ на 2021/2022 навчальний рік. Це  створення комфортних умов для навчання та перебування дітей і працівників у закладах та установах освіти; продовження реалізації реформи освіти «Нова українська школа»; залучення різних джерел фінансування закладів освіти для зміцнення їх матеріально-технічної бази; сприяння інтеграції дітей з ООП в освітній простір; забезпечення реалізації проектів щодо впровадження здорового способу життя; забезпечення якісного харчування учнів ЗЗСО і вихованців ЗДО шляхом його організації відповідно до вимог чинного законодавства та модернізації харчоблоків; продовження виконання протипожежних заходів.

Конференція урочисто завершилася піснею у виконанні талановитої землячки Юлії Рідної.

 

Переглядів: 212 | Додав: primzp45 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Серпень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Корисні посилання