Меню сайту
Кабінети




Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

3:16 PM
Інклюзивне навчання

Інклюзивне навчання — комплексний процес забезпечення рівного доступу до якісної освіти дітям з особливими освітніми потребами.

Головна мета інклюзивного навчання – дати всім учням можливість повноцінного соціального життя, активної участі в житті колективу, забезпечуючи взаємодію учасників групи,  турботу одне про одного як членів співтовариства. З метою ознайомлення з основними вимогами  щодо організації  змісту,  форм і методів інклюзивного навчання в закладах загальної середньої освіти,    складання та оформлення шкільної документації (наказів, індивідуальних навчальних планів, програм, ІПР) та налагодження співпраці й дружніх взаємовідносин з Широківською ОТГ, обміну досвідом 25 березня на базі КЗ "Спеціалізована школа - загальноосвітній навчальний заклад № 1 І-ІІІ ступенів м. Приморська з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів" проведено семінар для директорів, заступників директорів з навчально-виховної роботи закладів освіти Широківської громади. 

Відкрила захід директор закладу Македонська С.І. та провела екскурсію по школі, в ході якої ознайомила присутніх з умовами навчання та виховання учасників освітнього процесу. З привітальним словом до освітян Приморської громади звернулася начальник відділу освіти Широківської громади Кондрус О.В.

Галаніна О.М., начальник відділу освіти Приморської ОТГ, розповіла про здобутки громади у сфері освіти  та окреслила шляхи її розвитку.

Македонська С.І., директор КЗ «СШ-ЗНЗ №1 І-ІІІ ст. м. Приморська» презентувала досвід з теми: «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації. Вимоги щодо  організації  змісту,  форм і методів інклюзивного навчання в закладах загальної середньої освіти». Про алгоритм управлінських рішень у закладі освіти щодо впровадження інклюзивного навчання доповіла  Бєлашова Л.М. – заступник директора з навчально-виховної роботи ЗОШ № 1.

Про особливості роботи з дітьми з особливими освітніми потребами ознайомила присутніх Зленська А.Л., практичний психолог КЗ «СШ-ЗНЗ №1 І-ІІІ ст. м. Приморська». «Я – учитель класу з інклюзивним навчанням» - такий досвід презентували Кадук О.К., Стеренко І.О., вчителі  2-Б, 3-А класів закладу освіти.

Як потрібно оформлювати ділову документацію асистента вчителя розповіла Шапошник Ю.С. Асистент вчителя Яковенко О.О. презентувала портфоліо учениці з особливими освітніми  потребами.

Учасники семінару мали змогу отримати відповіді на актуальні питання та обмінятися думками з приводу організації роботи в інклюзивних класах.

Відділ освіти висловлює щиру подяку адміністрації та педагогам КЗ «СШ-ЗНЗ №1 І-ІІІ ст. м. Приморська» за організацію та проведення семінару. Також освітяни нашої громади вдячні колегам Широківської ОТГ за дружній візит та плідну творчу співпрацю.

Переглядів: 381 | Додав: primzp45 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Корисні посилання