Меню сайту
Кабінети




Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

10:49 AM
Джура-2018

Цього року Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична  спортивна гра «Сокіл» («Джура») відзначила свій 10-літній ювілей. А представляти Запорізьку область випала честь збірній команді учнів зі шкіл Приморської ОТГ. Гра проводилася поблизу міста Переяслав-Хмельницький Київської області на території філії дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Джерело Надії».

На змагання прибуло 27 кращих команд зі всіх областей України. 15 днів діти проходили випробування на витривалість, інтелект, взаємодопомогу, підтримку, уміння працювати в команді всупереч спекотним дням, дощу та комахам, яких було дуже багато. Діти проживали в наметах, які привезли із собою, і власноруч облаштували територію біля наметів.

Усім присутнім дуже сподобався майстер-клас, що організували представники місцевої поліції, під час якого вчили дітей надавати першу медичну допомогу, знайомили з поліцейським спорядженням та зброєю. Справила надзвичайно гарні враження на дітей гра-квест історичними пам’ятками архітектури Переяслав-Хмельницького, зустріч свята Івана Купала на березі Дніпра, відвідування могили Т.Г. Шевченка в м.Каневі. А «Теренова гра» з використанням  лазертагу ще довго буде снитися не тільки хлопцям, але й дівчатам. Не стала перешкодою дощова погода перед стрільбою зі справжнього автомата АК-47 на військовому полігоні. Діти із захопленням відгукувалися про похід до музею під відкритим небом, подолавши відстань майже 15 кілометрів. Закриття змагань завершилося в стінах Верховної Ради. Перед учасниками змагань виступили Міністр освіти і науки Лілія Михайлівна Гриневич, заступник Міністра освіти Анатолій Миколайович Грива, керівник українського державного центру туризму та краєзнавства Сергій Вікторович Неділько. Діти мали змогу походити коридорами, побувати в залі засідань, посидіти в кріслах депутатів Верховної Ради.

Рівень підготовки команд був надзвичайно високим. Наші діти показали середній результат. Члени команди «Приморські отамани», а саме: Боровко Аліса, Полянська Ольга, Костов Микита, Курило Микита, Копилов Олексій, Гузенко Станіслав, Пейчев Михайло та Ролін Артем - дуже вдячні голові Приморської міської ради Олені Божковій за надання транспорту для поїздки на змагання. Один із головних  організаторів і тренерів від Приморська провідний спеціаліст відділу освіти Приморської ОТГ Юрій Олександрович Перунов розповів: «Ми в захопленні від гри! Діти стільки змогли побачити, відчути, дізнатися нового, по-справжньому закохатися в українську культуру й історію, показати себе, знайти нових друзів. За підсумками гри зробили висновки, знаємо, де і в чому треба повчитися, потренуватися, щоб наступного року показати кращий результат. Особлива подяка керівництву міської ради за надану можливість дітям побачити світ та батькам дітей за терпіння та витримку…».

Переглядів: 358 | Додав: primzp45 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Липень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Корисні посилання