Меню сайту
Кабінети




Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

1:36 PM
До НУШ через навчання

Розпочалася остання чверть цього навчального року. І поки діти відпочивали на весняних канікулах, учителі навчалися. Різноманітні тренінги, семінари, курси,  в яких брали участь  педагоги, відбулися на базі закладів освіти нашої громади. Вчилися  «вчити по-новому» і вчителі початкових класів. НУШ упевнено набирає обертів. І тренери з Бердянська та Запоріжжя завітали 27-29 березня 2019 року до СШ-ЗНЗ № 1 м. Приморська, щоб навчити вчителів 2-3 класів,  які в недалекому майбутньому наберуть першачків, котрі будуть навчатися вже в Новій українській школі. 

У перший день курсів (тренер із Бердянська Дмитренко Л.О.) мова йшла про Концепцію НУШ; виклики, що стоять перед початковою школою; нові професійні ролі й завдання сучасного вчителя в контексті концепції НУШ. Під час практичної частини  курсантами були створені герби, в яких вони відобразили свої захоплення та інтереси; створені моделі вчителя та учня НУШ очима батьків, учителів та самих учнів.  

Другого дня (тренер із Запоріжжя Гребінь С.М.) були розглянуті принципи Державного стандарту початкової загальної освіти. Йшла мова  про планування навчання через дослідження за запитами учнів, про основні шляхи співпраці з батьками: формальне й неформальне спілкування, залучення батьків до освітнього процесу. Під час практичної групової роботи вчителі творчо працювали над створенням  тематичних лепбуків та захищали свої витвори. Було цікаво, пізнавально та весело.

Третього дня (тренер із Запоріжжя Гуркова Т.П.) педагоги зазирнули в майбутнє крізь призму педагогіки гри, дізналися про освітній потенціал гри з усім відомим  LEGO, про методику навчання «Шість цеглинок».  Ну й, звичайно, захопила всіх практична робота, бо всі з азартом конструювали з LEGO космічні кораблі, давали їм назви та  «відправляли на вигадані планети з певною місією». 

На цьому заняття не скінчилися, продовження відбудеться вже під час літніх канікул. І яке ж навчання без домашнього завдання. Кожен учасник тренінгу отримав своє індивідуальне завдання – розробити авторську роботу з певної теми та захистити її. Будемо вчитися далі. 

Відділ освіти висловлює подяку адміністрації СШ-ЗНЗ № 1 м. Приморська за допомогу в організації та проведенні настановної сесії тренінгів для вчителів початкової школи з упровадження Концепції «Нова українська школа».

Переглядів: 358 | Додав: primzp45 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Корисні посилання