Меню сайту
Кабінети




Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

10:16 AM
Читання – це віконце, через яке діти бачать, пізнають світ і самих себе (В. Сухомлинський)

17 квітня 2019 року на базі  КЗ «ЗОШ № 2 І-ІІІ ступенів м. Приморськ» Приморської міської ради відбувся семінар для бібліотекарів Приморської ОТГ та Новоолексіївської ОТГ на тему «Інноваційна діяльність бібліотеки закладів загальної середньої освіти відповідно до Концепції «Нова українська школа». Семінар-практикум відкрила голова предметної методичної комісії бібліотечної системи Куріцина Т.А. та передала слово Хачатурян Е.С., бібліотекарю КЗ «СЗОШ №1 І-ІІІ ст. м. Приморська». Хачатурян Е.С. розповіла про свій досвід роботи в умовах модернізації освіти та підняла ряд питань-викликів, які стоять перед сучасними бібліотекарями, а саме: як зацікавити юного читача, як захопити дітей книгою в умовах новітніх технологій, як прищепити любов та повагу до друкованих видань, як допомогти учням користуватися довідниками та словниками. Усі ці проблемні питання дуже жваво обговорювали бібліотекарі закладів освіти громад і прийшли до висновку, що бібліотека сьогодні повинна стати сучасною та модернізованою для повного залучення дітей у цікавий світ книги. 

Учителем 1-Б класу Нікітченко В.Ю. був проведений урок, під час якого вона продемонструвала, як практично можна організувати роботу учнів спільно з бібліотекарем школи відповідно до Концепції «Нова українська школа». Урок проводився в рамках тижня «Книжковий світ» з предмета «Я досліджую світ» на тему: «З чого складається книга. Дім для книжок». Різні види роботи на уроці, запропоновані вчителем Нікітченко В.Ю. та бібліотекарем Куріциною Т.А., спонукали учнів розвивати вміння сприймати інформацію, аналізувати, самостійно використовувати знання для розповідей про книгу та бібліотеку, з’ясувати значення книги в житті людини. Цікаві форми діяльності сприяли формуванню допитливості та набуттю відповідних компетентностей дітей.

Відділ освіти висловлює подяку адміністрації КЗ «ЗОШ № 2 І-ІІІ ступенів м. Приморськ» Приморської міської ради та голові предметної методичної комісії бібліотечної системи Куріциній Т.А. за допомогу в організації проведення семінару-практикуму для бібліотекарів.
 

Переглядів: 315 | Додав: primzp45 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Корисні посилання