Меню сайту
Кабінети




Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

11:32 AM
Час у дзеркалі мистецтв

Наймудрішим є час, тому що він усе відкриває
Фалес, давньогрецький філософ


26 вересня 2019 року на базі КЗ «ЗОШ № 2 І-ІІІ ступенів м. Приморськ» відбувся семінар-практикум для вчителів курсу «Мистецтво», музики, образотворчого мистецтва, керівників гуртків художньо-естетичного циклу на тему «Бінарний урок – нестандартна форма навчання з реалізації міжпредметних зв’язків». Інтегрований урок з образотворчого та музичного мистецтва в 5-А класі «Портрет часу» розпочався з музикального вітання учнів та вчителя, що налаштувало дітей на роботу у творчій атмосфері. Учні 5-А класу були поділені на групи істориків, географів, музикантів, ліриків та мали попередньо домашнє завдання зробити лепбуки на тему «Час». Під час презентації своїх лепбуків діти проявили творчі та пошукові здібності, розкрили тему часу з різних боків. Урок був дуже насичений і різноманітний, одним із творчих завдань було розробити дизайн годинника відповідно до прислів’я про час. 

Кострикіна Т.Ю., учитель образотворчого мистецтва, та Кузьмичова І.М. учитель музики працювали у творчому тандемі. Діяльність учнів чергувалась вони малювали, співали, не стандартно проводили розминку та театралізовано розповідали притчу про час та його цінність. Було приємно спостерігати, як кожен був залучений у навчальний процес. Урок закінчився фінальною піснею та рефлексією учнів про те, що їм запам’яталося найбільше на цьому уроці.  

Після уроку було проведено засідання предметної методичної комісії вчителів художньо-естетичного циклу. Кузьмичова І.М., голова предметної методичної комісії, підготувала виступ на тему «Бінарний урок – нестандартна форма навчання з реалізації міжпредметних зв’язків», після якого вчителі дійшли висновку, що така форма роботи, як бінарний урок дуже цікава для учнів, але при цьому потребує ґрунтовної та кропіткої підготовки. 

Відділ освіти Приморської міської ради висловлює слова подяки адміністрації  КЗ «ЗОШ № 2 І-ІІІ ступенів м. Приморськ» за створення сприятливих умов для проведення семінару-практикуму, Кузьмичовій І.М. та Кострикінй Т.Ю. за розробку та проведення на високому рівні бінарного уроку «Портрет часу».
 

Переглядів: 270 | Додав: primzp45 | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Корисні посилання